SKŁADNIKI:
• Skyr waniliowy
• Jajko
• 50g mąki
• Pół łyżeczki proszku do pieczenia
• 1 łyżeczka oliwy z oliwek
• Banan
• 1/2 Puddingu czekoladowego (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
1. Skry, jajko, mąkę i proszek do pieczenia dokładnie mieszamy aby uzyskać jednolitą masę.
2. Olej rozgrzewamy na patelni na średnim ogniu.
3. Banana kroimy wzdłuż i na pół, a następnie obtaczamy w cieście.
4. Przekładamy banany na patelnię i smażymy przez około 4 minuty pod przykryciem.
5. Następnie banany obracamy i smażymy z drugiej strony, bez pokrywki.
6. Banany w cieście świetnie smakują z czekoladą! Wybierz zdrowszą wersję czekoladowej polewy i smacznego!
MAKRO:
543 kcal
30g białka
11g tłuszczu
59g węgli
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!