Napisz do mnie!

Blog

Banoffee

Banoffee

Banoffee

Składniki na 4 słoiczki:
200g twarogu
3 łyżki jogurtu naturalnego
4 łyżki mleka
4 łyżki ksylitolu
Aromat waniliowy
Karmel:
12 namoczonych daktyli
4 łyżki jogurtu proteinowego o smaku karmelowym (jeśli nie znajdziesz podobnego produktu dodaj łyżkę masła orzechowego)
Pozostałe:
20 herbatników
2 banany

Przygotowanie
1. Herbatniki drobno rozkruszamy w woreczku.
2. Twaróg przekładamy do miski i miksujemy wraz z pozostałymi składnikami, do utrzymania lekkiej, lejącej się masy.
3. Namoczone i obrane daktyle miksujemy, dokładamy pudding karmelowy i łączymy wszystkie składniki.
4. W naczyniu układamy warstwowo: herbatniki, kawałki banana, warstwę twarogową, karmel i herbatniki.

Jeden słoiczek ma:
325 kcal
17g białka
4g tłuszczu
55g węglowodanów

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

Banoffee

Scroll to top