Napisz do mnie!

Blog

Bowl z koreańskim tofu

Bowl z koreańskim tofu

Bowl z koreańskim tofu

Składniki na 2 porcje:
kostka tofu
1/4 kalafiora
szczypior/zielona, czerwona cebulka
3 marchewki
4 pomidorki
1/2 ogórka
3 rzodkiewki
4 ziemniaki
2 łyżeczki oleju lnianego
Marynata: 
1/2 pokrojonej czerwonej cebuli
-2 przyciśnięte ząbki czosnku
ok. 10 cm drobno posiekanego pora (biała część)
4cm tartego imbiru
łyżka płatków chili
4 łyżki sosu sojowego
łyżka sosu rybnego (w wersji wege pomijamy)
2 łyżki syropu z agawy/miodu
3 łyżki wody
pieprz

Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki marynaty łączymy w pojemniku, a następnie dorzucamy pokrojone w kostkę tofu. Odstawiamy na godzinę, a najlepiej na cała noc.
2. Ziemniaki i kalafiora gotujemy przez 10 minut w gorącej wodzie.
3. Resztę warzyw kroimy.
4. Ziemniaki i kalafior odcedzamy, i przyprawiamy ulubionymi przyprawami.
5. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i wstawiamy tofu, kalafior, ziemniaki i pieczemy przez 15 minut.
6. Warzywka układamy i polewamy łyżeczka oleju i posypujemy słonecznikiem. Bowl z koreańskim tofu gotowy !

Makro:
438kcal
25g białka pochodzenia roslinnego
12g tłuszczu
66g węgli

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

Bowl z koreańskim tofu

Scroll to top