Rozpływające się w ustach ciasto czekoladowe, czyli brownie z malinami i kawałkami czekolady. Słodkie i wilgotne, przełamane świeżym smakiem owoców
Składniki:
3 jaja
250g mąki
6 łyżek ksylitolu/erytrytu/cukru
50g masła
1,5 tabliczki czekolady
maliny mrożone
100ml mleka
proszek do pieczenia
Przygotowanie:
1. Piekarnik nagrzać do 160 stopni.
2. Masło włożyć do rondelka i na minimalnym ogniu roztopić. Dodać polowe czekolady i cały czas mieszając roztopić, odstawić z ognia.
3. W oddzielnej misce rozmiksować lub jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem, a następnie mleko.
4. Dodać mąkę oraz sól i zmiksować na jednolite ciasto. Wyłożyć do podłużnej blaszki.
5. Czekoladę pokroić drobno i dodać do ciasta wraz z malinami.
6. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 35 minut, aż ciasto delikatnie urośnie.
Z przepisu wychodzi 10 porcji, a każda z nich ma:
264 kcal
6,2g białka
11,3g tłuszczu
34,7g węgli
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!