Składniki:
• 80g łososia
• 50g kimchi
• 50g edamame
• Pół awokado
• 50g komosy ryżowej
• Pół ogórka
• sos: łyżka sosu sojowego, łyżeczka oleju sezamowego i łyżka wody
Przygotowanie:
1. Komosę ryżową płuczemy w zimnej wodzie a następnie gotujemy w 100 ml wody pod przykryciem.
2. Przygotowujemy sos: łączymy olej sezamowy, sos sojowy i wodę.
3. Warzywa i łososia kroimy w kostkę (jeśli nie chcesz jeść surowego, podpiecz go w piekarniku).
5. Na środku talerza układamy naczynko z sosem, a wokół niego pozostałe składniki. Całość posypujemy sezamem i szczypiorkiem.
Makro:
552 kcal
31g białka
29g tłuszczuj
39g węglowodanów
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!