Pyszna, bardziej pożywna i zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego budyniu. Budyń jaglany powstaje z dokładnie zmiksowanej ugotowanej kaszy jaglanej z dodatkiem mleka (krowiego lub roślinnego) oraz innych składników.
Składniki na 2 porcje:
6 łyżek kaszy jaglanej
300ml mleka sojowego
banan
owoce, masło orzechowe, twaróg, roztopione maliny🤤 – dodatki dowolne 🙌🏻
Przygotowanie:
1. Kaszę dokładnie płuczemy.
2. Następnie umieszczamy w garnku i zalewamy szklanką mleka sojowego.
3. Gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem do momentu aż kasza będzie miękka (ok. 15 min)
4. Kaszę miksujemy do jednolitej konsystencji, dolewając pozostałe mleko i banana.
Jedna porcja bez dodatków to:
300kcal
11g białka
4g tłuszczu
55g węglowodanów
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!