Składniki na 2 sztuki:
6 daktyli
2 łyżki odżywki białkowej (w wersji wege również odżywka roślinna)
5 łyżek płatków owsianych
300 ml napoju sojowego
30g budyniu waniliowego
2 łyżki erytrytolu
Świeże owoce
Przygotowanie:
1. Daktyle rozdrabniamy, a następnie miksujemy z mąką i odżywką.
2. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, a 250 ml napoju sojowego podgrzewamy w małym garnku. Pozostałe 50 ml mieszamy z budyniem i erytrytolem.
3. Małe naczynia żaroodporne smarujemy od środka odrobiną masła. Następnie wykładamy ciasto w naczyniu, zostawiając miejsce na budyń.
4. Pieczemy tartaletki w 180 stopniach przez 12/15minut.
5. Gdy mleko będzie ciepłe dolewamy do niego mieszankę z budyniem i mieszamy przez 2/3 minuty aż budyń będzie gęsty. Budyniowe tartaletki gotowe!
Jedna porcja ma:
282 kcal
18 g białka
4 g tłuszczu
43 g węglowodanów
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!