Chili sin carne, czyli bezmięsna wersja dania, który zna cały świat chili con carne. Pełne sycącej fasoli i rozgrzewających przypraw.
Składniki na 2 porcje:
puszka fasoli
puszka pomidorów
3 łyżki kukurydzy
cebula
papryka
zielenina (pietruszka, bazylia albo szczypior)
łyżeczka oleju rzepakowego
7 łyżek ryżu papryka wędzona, przyprawa garam masala (jeśli nie masz to połącz kmin rzymski, kolendrę, kardamon i pieprz czarny)
Przygotowanie:
1. Kroimy drobno cebulę i paprykę, a następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju.
2. Gotujemy ryż przez kilka minut w lekko osolonej wodzie.
3. Fasole płuczemy w chłodnej wodzie.
4. Do smażących warzyw dodajemy pomidory i fasolkę. Całość przyprawiamy.
5. Serwujemy z ryżem
Makro:
432 kcal
19g białka
4g tłuszczu
75g węglowodanów
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!