Napisz do mnie!

Blog

Chlebek bananowy z nutą korzenną

Chlebek bananowy z nutą korzenną

Chlebek bananowy to mój ulubiony przepis na wykorzystanie przejrzałych bananów. To chleb bananowy, który zawsze się udaje a do tego jest super prosty do zrobienia i cudownie smakuje. Jest puszysty i wilgotny.

Chlebek bananowy z nutą korzenną

Składniki:
2 dojrzałe banany
2 jajka
2 łyżki syropu z agawy
1,5 szklanki mąki orkiszowej
3 łyżki oleju lnianego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka przyprawy do piernika

Przygotowanie:
1. Banany rozdrabniamy za pomocą widelca w większej misce.
2. Następnie do bananowej papki dajemy jajka, olej i syrop z agawy. Miksujemy całość za pomocą miskera.
3. W osobnej misce łączymy suche składniki.
4. Delikatnie mieszając łączymy wszystkie składniki aby uzyskać jednolitą (dość gęstą!) masę.
5. Przekładamy masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach.
Chlebek rośnie piękny i wysoki 😍

Jedna keksówka to 10 kromek, a jedna z nich zawiera:
156 kcal
5,1g białka
4,6g tłuszczu
22,1g węglowodanów

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

Chlebek bananowy z nutą korzenną

Scroll to top