Croissant z jajkiem i awokado 🍳🥑 Chyba nic tak nie uwielbiam jak ciasto francuskie 🥐 dlatego połączenie jajka i awokado z francuskim rogalikiem okazało się strzałem w 10!
Składniki:
croissant
jajko
1/3 awokado
łyżeczka sezamu
30g sera feta
Przygotowanie:
1. Jajko gotujemy na miękko przez ok 5-6min, sezam podprażamy na suchej patelni.
2. Rogalika kroimy wzdłuż, a następnie podpiekamy w piekarniku.
3. Awokado rozgniatamy widelcem i przyprawiamy.
4. Wykładamy pastę z awokado na rogalika, dodajemy jajko, pokruszony ser feta i sezam. Et voilá! śniadanko w francuskim stylu gotowe
Makro:
441 kcal
17,6g białka
31,2g tłuszczu
22,8g węglowodanów
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!