Składniki:
100ml napoju roślinnego
50g czekolady
4 wafle ryżowe
2 łyżki syropu z agawy
2 łyżki masła orzechowego
Przygotowanie:
1. W garnku podgrzewamy mleko, a następnie dodajemy czekoladę. Gotujemy aż się rozpuści.
2. Do czekolady dolewamy syrop z agawy i masło orzechowe.
3. Wafle ryżowe rozgniatamy w dłoniach.
4. Mieszamy wafle z czekoladą i przekładamy do prostokątnego naczynia.
5. Masę chłodzimy (minimum 4 godziny w zamrażarce).
6. Kroimy na mniejsze kawałki.
Makro:
127 kcal
3g białka
7g tłuszczu
12g węglowodanów
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!