Napisz do mnie!

Blog

Czekoladowe muffiny

Czekoladowe muffiny

Czekoladowe muffiny

Składniki:
Puszka czerwonej fasoli
2 banany
2 jajka
2 łyżki ksylitolu
2 łyżki kakao
Łyżeczka proszku do pieczenia
Garść truskawek
40 g czekolady gorzkiej/mlecznej

Przygotowanie:
1. Do dużego naczynia wkładamy przepłukaną fasolę, banany i jajka. Wszystko
miksujemy.
2.Następnie dodajemy do masy ksylitol, kakao i proszek do pieczenia. Ponownie
miksujemy – tym razem wystarczy już krótka chwila.
3. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
4. Kroimy truskawki w plastry, a czekoladę kruszymy.
5. Do form na muffiny wkładamy papierowe foremki, a następnie wlewamy do każdej z
nich po kolei: dwie łyżki masy, odrobinę czekolady, ponownie łyżkę masy i truskawki.
6. Pieczemy przez 25 minut.

Makro:
112 kcal
4g białka
3g tłuszczu
15g węgli

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

Czekoladowe muffiny

Scroll to top