Składniki na 2 porcje:
8 łyżek płatków owsianych
2 łyżki orzechów nerkowców
1 łyżka migdałów
2 łyżki prosa ekspandowanego
2 łyżki syropu z agawy
Sposób przygotowania:
1. Na suchej patelni i niskim ogniu podprażamy płatki owsiane.
2. Po kilku minutach prażenia dokładamy pozostałe składniki i dalej prażymy.
3. Gdy wszystkie składniki będą chrupiące, na całość dodajemy syrop z agawy, mieszamy i ugniatamy tak długo, aż powstaną „grudki”.
Jedna porcja ma:
337 kcal
10g białka
14g tłuszczu
45g węglowodanów
Granola najlepsza jest, gdy jemy ją na świeżo, ale równie dobrze można ja przechowywać w suchym miejscu przez kilka dni.
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!