Napisz do mnie!

Blog

Dorsz w sosie curry

dorsz w curry

Dorsz w sosie curry? To smakuje tak obłędnie! Połączenie duszonych warzyw i gładkiego, kremowego mleka kokosowego w połączeniu z delikatnym, puszystym dorszem rozpali Twoje kubki smakowe!

Dorsz w sosie curry

Składniki:

  • dorsz (ok. 400g)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz, czosnek, rozmaryn
  • pół cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • marchew
  • pół papryki
  • kawałek pasty curry
  • pomidor
  • pół puszki mleczka kokosowego
  • 100g ryżu

Przygotowanie:

  1. Rybę przyprawiamy i zapiekamy przez 20 minut w 180 stopniach.
  2. Warzywa kroimy a następnie podsmażamy na oliwie z oliwek.
  3. Do warzyw dodajemy pastę curry i mleczko kokosowe, całość gotujemy, a następnie (opcjonalnie) sos miksujemy na jednolitą strukturę.
  4. Przygotowujemy ryż.
  5. Ugotowany ryż przekładamy na talerz, dodajemy sos oraz rybę.

Porcji: 1

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

 

dorsz w curry

Scroll to top