Napisz do mnie!

Blog

Fasolka z „bułką tartą” i „skwarkami”

Fasolka z „bułką tartą” i „skwarkami”

Fasolka z „bułką tartą” i „skwarkami”

Składniki na 2 porcje:
400g zielonej fasolki szparagowej
50g płatków owsianych
50g tofu wędzonego
10g oleju rzepakowego
sos sojowy, pieprz

Przygotowanie:
1. Fasolkę gotujemy przez kilka minut w gorącej i lekko osolonej wodzie.
2. Tofu kroimy w bardzo drobną kostkę i skrapiamy sosem sojowym. Na patelni rozgrzewamy olej.
3. Na patelnie wrzucamy płatki owsiane i je podsmażamy, po chwili dodajemy tofu, przyprawy i sos sojowy.
4. Jemy wszystko połączone, najlepiej na ciepło. Możemy dodać zieloną cebulkę lub szczypiorek.

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

Fasolka z „bułką tartą” i „skwarkami”

Scroll to top