Napisz do mnie!

Blog

Fasolowe brownie

Fasolowe brownie

Fasolowe brownie

Składniki na 4 porcje:
puszka fasoli
1,5 banana
2 jajka
6 daktyli
2 łyżki kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
40g czekolady gorzkiej

Przygotowanie:
1. Zalewamy daktyle wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut.
2. Miksujemy fasolę z bananem i namoczonymi daktylami. Rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni.
3. Polowe czekolady kroimy na małe kawałki, a drugą na nieco większe.
4. W naczyniu miksujemy przygotowana masę z jajkami i kakao. Ciasto przelewamy do kokilek.
5. Posypujemy górę czekolada. Pieczemy 40 minut (góra-dół).

Jedna kokilka zawiera:
336 kcal
14g białka
11g tłuszczu
43g węgli

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

Fasolowe brownie

Scroll to top