Kto z Was lubi Jeżyki? To uważajcie, bo mam dla Was przepis na fit ciasteczka Jeżyki! Wyglądają przecudownie i tak też smakują. Idealne na jesień z wykorzystaniem sezonu na dynię!
Składniki:
dynia hokkaido,
mąka owsiana(lub zmiksowane płatki owsiane) 1 szklanka,
mleczko kokosowe 4 łyżki
olej kokosowy(lub masło) 2 łyżki
pół tabliczki gorzkiej czekolady,
cynamon 2 łyżki,
orzechy laskowe, żurawina,
proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
Przygotowanie:
1. Dynie kroimy, a następnie pieczemy w 180’ przez Ok 30/40 min (do miękkości).
2. Wszystkie sypkie składniki mieszamy w miseczce.
3. Gdy dynia będzie gotowa czyścimy ją z nasion i miksujemy w dużej misce.
4. Do dyni dodajemy mleczko kokosowe, masło i mieszamy dokładnie. Następnie dorzucamy mieszankę składników sypkich.
5. Czekoladę i orzechy siekamy drobno, a później dodajemy do reszty.
6. Ciasto wykładamy na papier do pieczenia, jest trochę klejące, wiec ciężko je układać.
7. Pieczemy ciastka w 180’ przez Ok 30min.
8. Jeść tylko w towarzystwie herbatki i kocyka
ET VOILÁ
Z tych składników wyszły mi 24 większe ciasteczka 🍪🖤 jedno ciastko ma 54kcal.
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!