Napisz do mnie!

Blog

Gnocchi z kurkami, cebulą i wege „skwarkami”

Gnocchi z kurkami, cebulą i wege „skwarkami”

Gnocchi z kurkami cebulą i wege skwarkami

Składniki na 2 porcje:
• 300 g gnocchi
• Garść kurek
• Cebula
• Kostka tofu
• Świeży rozmaryn
• 20g parmezanu
• 1 łyżka oleju

Przygotowanie:
1. Gotowe lub domowe gnocchi gotujemy przez ok. 4 minuty.
2. Na patelni rozgrzewamy olej.
3. Cebulę i tofu kroimy w drobną kostkę, a kurki na pół.
4. Na średnim ogniu podsmażamy cebulę z tofu, a po chwili dodajemy kurki.
5. Całość podlewamy sosem sojowym.
6. Na patelnię dokładamy gnocchi i rozmaryn. Smażymy całość przez minutę.
7. Górę posypujemy parmezanem.

Makro jeden porcji:
507 kcal
27g białka
22g tłuszczu
49g węgli

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

Gnocchi z kurkami, cebulą i wege „skwarkami”

Scroll to top