Składniki:
3 kromki chleba żytniego
100ml passaty pomidorowej
Sól, pieprz, papryka wędzona & bazylia
100g sera mozzarella
Garść rukoli
50g sera feta
Kilka pomidorków koktajlowych
Zielenina
Przygotowanie:
1. Przecier mieszamy z przyprawami. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
2. Na pieczywo nakładamy po łyżce pomidorowego sosu i ser. Zapiekamy grzanki przez 10 minut.
3. Na grzanki dodajemy pomidorki, rukolę i fetę. Smacznego!
Tosty będą też super smakować z tuńczykiem, szynką lub wędzonym tofu.
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!