Napisz do mnie!

Blog

Kalafiorowa granola

Kalafiorowa granola

Aromatyczna, niesamowicie chrupiąca, pełna smaku kalafiorowa granola. Tak, z kalafiora! Zrobisz ją w kilka minut, a przełożona do słoika będzie cię rozpieszczać przy każdyn śniadaniu przez dłuższy czas

Kalafiorowa granola

Składniki:
1/4 kalafiora
2 łyżki sezamu
2 łyżki słonecznika
2 łyżki wiórków koko
garść orzechów włoskich
garść pszenicy ekspandowanej
5 łyżek płatków owsianych
4 kostki czekolady gorzkiej
łyżka miodu
2 łyżki masła orzechowego
3 łyżki erytrytolu
łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:
1. Kalafiora porządnie myjemy, a następnie rozdrabniamy w malakserze/kroimy nożem (najlepiej jak najdrobniej)
2. W małym garnku podgrzewamy miód, czekoladę, masło, cynamon i erytrytol. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
3. W misce mieszamy kalafior z pozostałymi składnikami i zalewamy naszą słodką marynatą. Dokładnie mieszamy.
4. Pieczemy naszą granole przez 30 minut, co jakiś czas mieszając. Kalfiorowa granola gotowa!
*Wszystkie pestki i nasionka ja już miałam wcześniej podprażone. (Zawsze jak kupuje paczki to je prażę i przechowuje w słoiczkach – są jeszcze pyszniejsze). Kalafiorowa granola gotowa!

Cała blaszka granoli ma 1180 kcal 🙂

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

Kalafiorowa granola

Scroll to top