Składniki:
• 150g masła
• 200g herbatników
• tabliczka białej czekolady
• 250g mascarpone
• 50ml mleka
• dowolne owoce
• garść pistacji
Przygotowanie:
1. Rozpuść masło i zblenduj herbatniki. Następnie w misce wymieszaj oba składniki.
2. Spód ciasta wyłóż na natłuszczoną formę i dokładnie uklep. Następnie włóż do lodówki na minimum 2 godziny.
3. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
4. Serek mascarpone z mlekiem roślinnym ubijaj na średnich obrotach miksera. Następnie dodaj rozpuszczoną czekoladę i zmiksuj ponownie.
5. Masę wylej na ciasto.
6. Wyłóż owoce na masę i posyp pistacjami.
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!