Składniki na 2 porcje:
300g łososia
100g ryżu
Marchew
1/2 ogórka
Łyżka sezamu
Marynata: sos sojowy, syrop z agawy, czosnek, imbir, sok z limonki
Przygotowanie:
1. Przygotuj rybę i przełóż ją do naczynia żaroodpornego.
2. Rybę zamarynuj w sosie sojowym, syropie z agawy, czosnku, imbirze i soku z limonki.
3. Tak zamarynowaną rybę upiecz w piekarniku.
4. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu oraz obierz i pokrój warzywa.
5. Rybę podawaj z ryżem i warzywami polanymi marynatą.
Makro:
548 kcal
37g białka
24g tłuszczu
46g węglowodanów
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!