Składniki na 2 porcje:
Kostka wędzonego tofu
Szklanka makaronu ryżowego lub pszennego chińskiego
4 ząbki czosnku
2 plastry imbiru
1 cebula szalotka
1 marchew
Garść fasolki szparagowej
Szczypior/kolendra
Jajko
Łyżka oliwy
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka syropu z agawy
Dużo pieprzu i szczypta chili
Łyżka sezamu
Przygotowanie:
1. Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na kilka minut.
2. Tofu pokrój w drobną kostkę. Cebulę, czosnek, marchew i imbir pokrój w niewielkie kawałki
3. Na woku rozgrzej olej, a następnie podsmaż tofu i warzywa.
4. Do warzyw dodaj makaron i podsmażaj przez chwilkę.
5. Do woka dodaj sos sojowy, syrop z agawy, przyprawy i jajko.
6. Całość mieszaj i smaż przez kilka minut.
7. Gdy białko się zetnie danie jest gotowe.
8. Przed podaniem posypujemy zieleninką i sezamem.
Jedna porcja zawiera:
455 kcal
23g białka
18g tłuszczu
50g węglowodanów
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!