Składniki:
• makaron
• 100g burraty
• 200g passaty pomidorowej
• 2 ząbki czosnku
• 4 pomidorki
• 30g parmezanu
• łyżeczka cukru
• łyżeczka oliwy
• sól, pieprz, bazylia, chilli
Przygotowanie:
1. Ugotuj makaron al dente.
2. Pokrój pomidorki i rozgrzej olej na patelni.
3. Na patelni przysmaż przeciśnięty przez praskę czosnek oraz passatę pomidorową.
4. Przyprawiamy wszystko solą, pieprzem, bazylią, chilli oraz cukrem. Następnie dodajemy parmezan oraz ugotowany makaron.
5. Makaron z sosem przekładamy do miseczki. Na wierzch dodajemy porwaną burratę. Gotowe!
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!