Marchewkowe muffiny to prosty i szybki przepis na dostarczenie sobie słodkości w zdrowy sposób. Przygotowanie zajmie ci naprawdę szybką chwilę, reszta to po prostu wyczekiwanie aż muffinki się upieką
Składniki:
5 średnich marchewek
5 łyżek mąki pełnoziarnistej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajo
100g jogurtu waniliowego
dużo cynamonu
szczypta soli
imbir
Przygotowanie:
1. Piekarnik rozgrzewamy do 200’. Marchewkę myjemy i obieramy.
2. Następnie trzemy na małych oczkach wraz z imbirem.
3. Jajo mieszamy z jogurtem.
4. Sypkie składniki mieszamy w miseczce, później dosypujemy marchew, a na końcu jajo z jogurtem.
5. Ciasto wykładamy do foremek na babeczki lub na blaszkę formując ciastka.
6. Pieczemy przez ok. 40 min.
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!