SKŁADNIKI:
Śliwki – 300 g,
Woda – 100 g,
Ksylitol – 14 g,
Skyr waniliowy (np.Piątnica) – 150 g,
Musli z owocami suszonymi – 30 g.
PRZYGOTOWANIE:
1. Pokrój śliwki na pół, pozbywając się pestek.
2.Przełóż je do garnka i duś z dodatkiem wody i ksylitolu przez około 10 minut.
3. Gdy owoce będą miękkie, przełóż je do miseczki, a następnie wyłóż na środek skyr.
4.Całość posyp musli.
MAKRO:
404 kcal
B: 18g
T: 2g
W: 58g
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!