Składniki na 1 porcje:
2 jaja
3 łyżki puree dyniowego
2 łyżki mąki pełnoziarnistej
łyżka ksylitolu
łyżeczka oleju
twaróg i świeże owoce
Przygotowanie:
1. Oddzielamy białka od żółtek.
2. W oddzielnej misce białka ubijamy wraz z ksylitolem na sztywno.
3. Żółtka miksujemy wraz z puree i mąką.
4. Delikatnie łączymy obie miseczki, i mieszamy za pomocą łyżki.
5. Smażymy całość na małym ogniu, z pierwszej strontowe przykrywką, z drugiej bez.
📝puree z dyni: warto mieć jego zapas w lodowce lub zamrażarce. Żeby je przygotować wystarczy dynię upiec lub ugotować a następnie zblendować.
Omlet bez dodatków ma:
318kcal
16g białka
16g tłuszczu
33g węglowodanów
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!