Składniki:
2 łyżki mąki orkiszowej
Łyżeczka oleju rzepakowego
Łyżeczka proszku do pieczenia
2 jaja
1 banan
Przygotowanie:
1. Białka ubij na sztywno (Ok. 6 minut miksowania)
2. W osobnej miseczce połącz żółtko z mąką, pdp i odrobiną wody.
3. Na patelni rozgrzej olej.
4. Na średnim ogniu podsmaż pokrojonego banana, a następnie zalej masą wcześniej przygotowaną masą.
5. Smaż omlet przez ok 8 min, następnie przerzuć na drugą stronę.
6. Zjedz z ulubionymi dodatkami.
Makro:
481 kcal
22g białka
17g tłuszczu
58g węgli
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!