Napisz do mnie!

Blog

Makaron a’la ruskie

Makaron a’la ruskie

Makaron a’la ruskie

Składniki na 4 porcje:
300g twarogu chudego
4 ziemniaki
2 szklanki makaronu pełnoziarnistego
2 cebule
2 łyżki oliwy z oliwek
dużo przypraw: pieprzu, soli, majeranku, bazylii i czosnku

Przygotowanie:
1. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
2. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
3. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulkę przez kilka minut, gdy cebula wsiąknie cały olej podlewamy wodą.
4. W garnku rozgrzewamy wodę i gotujemy ziemniaki przez 10 minut, następnie dorzucamy makaron i gotujemy kolejne 10.
5. Ugotowane ziemniaki rozgniatamy, dodajemy cebulę, rozdrobniony (za pomocą widelca) twaróg i przyprawy.
6. Na dół miseczek wykładamy makaron, a następnie farsz. Posypujemy pietruszką.

Jedna porcja zawiera:
348 kcal
22g białka
6g tłuszczu
53g węglowodanów

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

Makaron a’la ruskie

Scroll to top