Napisz do mnie!

Blog

Owsiana jagodzianka

Owsiana jagodzianka

Owsiana jagodzianka

SKŁADNIKI:
Ciasto:
• 50g płatków owsianych
• Pół miarki odżywki białkowej
• Pół banana
• Szczypta soli
• Pół szklanki mleka
• Jajko
Kruszonka:
• Łyżeczka mąki
• Łyżeczka ksylitolu
• Łyżeczka masła
• Pół szklanki jagód

PRZYGOTOWANIE:
1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy w większym naczyniu.
2. Do kokilki przelewamy 3/4 ciasta, dodajemy jagody i zalewamy górę.
3. W miseczce mieszamy mąkę, ksylitol i masło tworząc kruszonkę.
4. Posypujemy owsiankę kruszonką i zapiekamy przez 25 minut w 180 stopniach.

MAKRO:
552 kcal
29g białka
17g tłuszczu
66g węgli

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

Owsiana jagodzianka

Scroll to top