Składniki:
5 łyżek płatków owsianych
Banan
1 sztuka rabarbaru
Szklanka napoju sojowego
Garść czereśni/truskawek
Łyżeczka masła orzechowego
Przygotowanie:
1. Owoce i rabarbar myjemy i kroimy.
2. Płatki przesypujemy do naczynia żaroodpornego i mieszamy z proszkiem lub rozgniecionym bananem.
3. Płatki zalewamy mlekiem.
4. Na górę dodajemy rabarbar i truskawki.
5. PIeczemy przez 20 minut w 180 stopniach (góra-dół). Polewamy masłem orzechowym przed podaniem 🤤
Kocham tę owsiankę! Robi się ją w 2 minuty, reszta czasu to pieczenie. Spróbuj koniecznie!
Makro:
574 kcal
21g białka
16g tłuszczu
81g węgli
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!