SKŁADNIKI:
Mała puszka cieciorki,
Garść orzechów włoskich,
Garść pietruszki,
Tajska pasta chilli,
3-4 łyżki napoju roślinnego,
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego,
Garść suszonych pomidorów,
Przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany.
PRZYGOTOWANIE:
1. Ciecierzycę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą.
2. Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni.
3. Do większego naczynia przekładamy ciecierzycę, pietruszkę, pastę chilli, napój roślinny i koncentrat i dokładnie miksujemy.
4. Do pasty dodajemy przyprawy.
5. Pomidory suszone kroimy na drobne kawałki.
6. Do pasty dokładamy kawałki pomidorów i orzeszków.
7. Pastę jemy z ulubionym pieczywem i warzywami.
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!