Napisz do mnie!

Blog

Pasta z makreli

Pasta z makreli

Pasta z makreli

Składniki na 2 porcje:
makrela wędzona (ok 130g po obraniu)
niewielki kawałek cebuli
pół papryki czerwonej
5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
sól, pieprz

Przygotowanie:
1. Makrelę oczyszczamy ze skory i ości.
2. Warzywa myjemy i ścieramy na tarce (na najmniejszych oczkach).
3. Mieszamy rozdrobnioną rybę z warzywami i koncentratem.
Pasta zjedzona na dobrej jakości pieczywie w towarzystwie kiszonych to niebo!

Makro całej pasty to:
364 kcal
31g białka
20g tłuszczu
15g węglowodanów ⠀

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

Pasta z makreli

Scroll to top