Składniki na 2 porcje:
makrela wędzona (ok 130g po obraniu)
niewielki kawałek cebuli
pół papryki czerwonej
5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Makrelę oczyszczamy ze skory i ości.
2. Warzywa myjemy i ścieramy na tarce (na najmniejszych oczkach).
3. Mieszamy rozdrobnioną rybę z warzywami i koncentratem.
Pasta zjedzona na dobrej jakości pieczywie w towarzystwie kiszonych to niebo!
Makro całej pasty to:
364 kcal
31g białka
20g tłuszczu
15g węglowodanów ⠀
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!