Składniki:
• 50g komosy ryżowej/kaszy
• 1/4 kapusty czerwonej
• Marchew
• 1/2 Ogórka
• Pomidor
• Czerwona cebula
• Pietruszka
• Kolendra
• Mięta
Sos:
• Łyżka tahini
• Łyżka oleju sezamowego (z prażonego sezamu)
• 2 łyżki syropu z agawy
• Sok z połówki cytryny
• Pieprz, sól, czosnek
• 50ml wody
Przygotowanie:
1. Ugotuj komosę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Pokrój warzywa i zioła. Ważne jest by pokroić je dość drobno.
3. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki na sos.
4. Komosę, warzywa i sos wymieszaj razem.
5. Pitę przetnij na pół i podgrzej z obu stron.
6. Sałatkę przełóż do pity. Gotowe!
Sałatka (cała porcja):
⚪️736 kcal
⚪️27g białka
⚪️18g tłuszczu
⚪️100g węglowodanów
Pita (100g) z sałatką i fetą (50g):
⚪️ 528 kcal
⚪️ 22g białka
⚪️ 13g tłuszczu
⚪️ 76g węgli
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!