Składniki na 2 porcje:
200g twarogu chudego
2 jaja
90g mąki owsianej pełnoziarnistej
łyżeczka proszku do pieczenia
50 ml dowolnego mleka
2 łyżki ksylitolu
5 ml oleju rzepakowego
Przygotowanie:
1. Białka ubić na sztywno
2. Twaróg rozgnieść za pomocą widelca i połączyć z żółtkiem. Dodać mąkę, pdp, ksylitol i mleko. Zmiksować całość na jednolita masę.
3. Do masy dodać białka i delikatnie przemieszać całość.
4. Niewielką ilość oleju rozgrzać na patelni (na średnim ogniu).
5. Wykładać ciasto łyżką i smażyć z obu stron.
6. Podajemy z jogurtem i owocami.
Jedna porcja zawiera:
408 kcal
33g białka
12g tłuszczu
42g węglowodanów
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!