Składniki:
Pomidor
Zielona cebulka
3 łyżki mąki z ciecierzycy
Przyprawy: szczypta soli czarnej kala namak, pieprz do smaku
3 łyżki płatków drożdżowych
1/3 kostki tofu
100 ml wody
Pół łyżki oliwy
Przygotowanie:
1. Wszystkie warzywa kroimy w drobne kawałeczki.
2. W miseczce łączymy mąkę, przyprawy, płatki drożdżowe, pokruszone w dłoniach tofu i 100 ml
wody. Całość dokładnie mieszamy.
3. Rozgrzewamy na patelni oliwę, a następnie podsmażamy na niej cebulkę. Po chwili dodajemy pomidory.
4. Po szybkim przesmażeniu, zalewamy warzywa wcześniej przygotowaną mieszanką i patelnię
przykrywamy pokrywką.
5. Zostawiamy danie na średnim ogniu na ok. 10 minut, a następnie przerzucamy omlet na drugą stronę. Świetnym patentem jest tu wykorzystanie drugiego talerza.
Makro:
330 kcal
22g białka
13g tłuszczu
27g węgli
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!