Napisz do mnie!

Blog

Rigatoni w sosie pieczarkowo – śmietanowym

Rigatoni w sosie pieczarkowo - śmietanowym

Ten przepis na rigatoni w sosie pieczarkowo-śmietanowym jest idealny jeśli masz mało czasu, a chcesz zjeść coś smakowitego, ale szybkiego w przygotowaniu. Rigatoni  to forma makaronu pochodząca z Rzymu, ściśle związana z włoską tradycją kulinarną. U mnie dzisiaj w apetycznym, kremowym sosie z pieczarkami.

Rigatoni w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Składniki:

  • 1 cebula
  • 7 pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • Łyżka oliwy z oliwek
  • Kostka tofu wędzonego
  • 100g makarony rigatoni
  • Pieprz, sól, pasta miso, sos sojowy
  • płatki drożdżowe
  • 200ml śmietanki
  • Pietruszka

Przygotowanie:

  1. Warzywa i tofu kroimy.
  2. Na oliwie podsmażamy warzywa przez 5 minut, a następnie dodajemy tofu.
  3. Makaron gotujemy przez 7 minut w słonej wodzie.
  4. Do patelni dodajemy odrobinę wody, wody z makaronu, sosu sojowego, śmietankę i przyprawy.
  5. Do sosu dorzucamy makaron i zieleninę. Gotowe!

Porcji: 2
1 porcja dostarcza:
530 kcal
22g białka
27g tłuszcz
38g węglowodanów

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

Rigatoni w sosie pieczarkowo - śmietanowym

Scroll to top