Składniki na 3 porcje:
Sos:
* Łyżka oleju sezamowego
* Łyżka sosu sojowego
* Łyżka syropu z agawy
* Ząbek czosnku
* Chilli
* Sok z limonki
* 2 łyżki wody
* 100g makaronu ryżowego
* Kostka tofu
* Łyżka skrobii
* Łyżka oliwy
* 2 łyżki koncentratu
* Przyprawa „do kurczaka”
* 2 łyżki orzeszków ziemnych
* Marchew
* 1/3 papryki
* Ogórek
* Kawałek kapusty czerwonej
* Kolendrą
PRZYGOTOWANIE:
1. Makaron zalej gorącą wodą.
2. Przygotuj sos mieszając: sos sojowy, olej sezamowy, chili, czosnek, syrop z agawy, wodę i sok z limonki.
3. Tofu obtocz w skrobii a następnie wymieszaj z oliwą, koncentratem i przyprawą “do kurczaka”. Piecz 20 min w 180 stopniach.
4. Orzeszki podpraż.
5. Warzywa pokrój.
6. Wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce.
MAKRO:
391 kcal
17g białka
16g tłuszczu
43g węgli
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!