Składniki:
3 garści dowolnej sałaty
Awokado
Pomidorki koktajlowe
Kawałek czerwonej cebuli
Kukurydza
Chrupiąca ciecierzyca:
Puszka cieciorki
Łyżka skrobii ziemniaczanej
Łyżka oliwy
Sól, pieprz, papryka wędzona, papryka słodka i bazylia
Przygotowanie:
1.Wszystkie warzywa myjemy kroimy. Wykładamy na spód naczynia.
2. Ciecierzycę płuczemy i wrzucamy na blaszkę i (bez przyprawiania) pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach (góra dół).Gdy cieciorka się upiecze, wyciągamy ją z piekarnika i zabieramy się za przyprawianie. Możecie użyć też swojej ulubionej mieszanki przypraw 🙂 Ja wymieszałam w jednym naczyniu skrobię z przyprawami i opruszyłam nimi nasiona. Następnie dodałam olej i wymieszalam jeszcze raz. Pieczemy kolejne 10/15 minut.
Sos do sałatki:
Mieszamy w jednym pojemniku łyżeczkę tahini, łyżeczkę oleju lnianego, łyżkę syropu klonowego, sok z cytryny, odrobinę wody, ząbek czosnku i dużo ziół.
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!