Napisz do mnie!

Blog

Spaghetti z mielonym tofu

Spaghetti z mielonym tofu

Spaghetti z mielonym tofu, czyli wegetariańska, roślinna wersja klasycznego, włoskiego i dobrze wszystkim znanego dania! Jest niesamowicie pyszne i dostarcza sporą ilość białka

Spaghetti z mielonym tofu

Składniki na 2 porcje:
kostka tofu
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
100g makronu pełnoziarnistego spaghetti łyżeczka oleju do smażenia
500ml przecieru pomidorowego
2 łyżki sosu sojowego
1/2 łyżki miodu
papryka wędzona, świeża bazylia lub pietruszka, pieprz
50g sera do posypania (u mnie grana padano)

Przygotowanie:
Tofu rozdrabniamy w palcach na małe części. Następnie marynujemy w przyprawach i odstawiamy na kilka minut.
Przygotowujemy makaron.
Warzywa kroimy. Podsmażamy na oleju z dodatkiem tofu. Dodajemy passatę.
Mieszamy sos z makaronem, posypujemy zieleniną i serem. Et voilá

Jedna porcja ma:
448kcal
26g białka
17,6g tłuszczu i
47,7g węglowodanów ⠀⠀

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

Spaghetti z mielonym tofu

Scroll to top