Napisz do mnie!

Blog

Szakszuka z dynią i serem feta

Szakszuka z dynią i serem feta

Szakszuka z dynią i serem feta

Składniki na 2 porcje:
Puszka pomidorów krojonych
200g upieczonej dyni
3 jaja kurze
Cebula
Ząbek czosnku
10g oliwy z oliwek
100g sera feta
Pietruszka

Przygotowanie:
1. Na oliwie podsmażamy cebulę i czosnek.
2. Po chwili dodajemy pomidory.
3. Następnie dokładamy pokrojoną w kostkę, upieczoną i doprawioną dynię.
4. Doprawiamy kurkumą, solą, bazylią i pieprzem.
5. Wbijamy jajka i pod przykryciem smażymy aż białko się zetnie. Danie posypujemy fetą i natką. Jemy w towarzystwie dobrej jakości pieczywa

Jedna porcja (bez pieczywa) zawiera:
345 kcal
24g białka
22g tłuszczu
20g węglowodanów

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

Szakszuka z dynią i serem feta

Scroll to top