Napisz do mnie!

Blog

Tiramisu – włoski deser w słoiczku

tiramisu - włoski deser w słoiczku

Miłośnicy tiramisu będą zachwyceni tym tiramisu w słoiczku! Dwie warstwy namoczonych w espresso biszkoptów, kremowe mascarpone i posypka z kakao – pycha! 

Tiramisu – włoski deser w słoiczku

Składniki:

  • 100g biszkoptów podłużnych
  • 250ml kawy
  • 125g mascarpone
  • 150g puddingu waniliowego proteinowego
  • 3 łyżeczki kakao słodzonego

Przygotowanie:

  1. Zaparz kawę.
  2. W naczyniu zmiksuj pudding z macarpone na jednolitą masę.
  3. Biszkopty zamocz w kawie.
  4. W naczyniu układaj naprzemiennie biszkopty i krem.
  5. Posyp górę kakao

Makro:
346 kcal
10g białka
18g tłuszczu
24g węglowodanów

tiramisu - włoski deser w słoiczku

Scroll to top