Tosty francuskie na słodko – czemu nie? Sprawdź mój przepis na to przepyszne śniadanie.
Składniki:
jajko
50 ml dowolnego mleka
2 kromki chleba żytniego
100g twarogu chudego
2 łyżki dowolnego dżemu 100%
1 łyżeczka masła orzechowego
Przygotowanie:
1. Jajko roztrzepujemy za pomocą widelca, dodajemy mleko.
2. Rozgrzewamy patelnię
3. Kromki chleba maczamy z dwóch stron w jajku i wrzucamy na patelnie. Smażymy po minucie z dwóch stron.
4. Gdy tosty będą gotowe smarujemy je twarogiem i dżemem. Polewamy całość masłem orzechowym.
Jedna porcja ma:
508 kcal
32g białka
15g tłuszczu
64g węglowodanów
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!