Składniki na 4 porcje:
Kostka tofu naturalnego
1 Cebula
2 ząbki czosnku
1 papryka
Pół puszki fasoli czerwonej
10 łyżek kukurydzy konserwowej
Szklanka bulionu
2 szklanki przecieru pomidorowego
4 łyżki koncentratu pomidorowego
Pół awokado
Limonka
łyżeczka kminu rzymskiego, Łyżeczka papryki wędzonej, Pół łyżeczki cayenne, Pół łyżeczki pieprzu
Kolendra
Łyżka oleju rzepakowego
Przygotowanie:
1. Rozgrzewamy olej na patelni. Cebulę i czosnek drobno siekamy, a tofu mielimy w palcach.
2. Na oleju podsmażamy warzywa, a po chwili dodajemy tofu.
3. Zalewamy całość bulionem i gotujemy na małym ogniu przez ok 15-20 minut.
4. W międzyczasie paprykę kroimy na małe kawałki, a następnie podsmażamy na suchej patelni przez 2-3 minuty.
5. Do warzyw i tofu wlewamy bulion, pomidory i koncentrat, gotujemy przez kilka minut.
6. Po chwili dodajemy fasolę, paprykę, kukurydzę i przyprawy.
7. Zupę serwujemy ze świeżą kolendrą, kawałkami awokado i limonką.
Makro 1 porcji:
Kcal: 257
B: 14g
T: 10g
W: 24g
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!