Wegańskie pieguski to roślinna i zdrowsza, bardziej dietetyczna wersja tych tradycyjnych i przepysznych ciasteczek!
Składniki:
240 ugotowanej cieciorki (lub odcedzona z całej puszki)
3 łyżki masła orzechowego
2 łyżki ksylitolu
4 łyżki płatków owsianych
50g gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Miskujemy wszystkie składniki z wyjątkiem czekolady. Dodajemy pokruszoną czekolada, formujemy ciasteczka. U mnie 18 małych sztuk. Pieczemy 25 min w 200 stopniach.
Jedno ciastko ma:
76kcal
3g białka
4g tłuszczu
7g węglowodanów
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!