Wegańskie śniadanie – tofucznica, czyli roślinna wersja bardzo popularnego śniadaniowego dania, jajecznicy. Ma mało kalorii i sporo białka 😉
Składniki na jedną porcje:
Pół kostki tofu
5 g oliwy z oliwek
Czosnek, pół cebuli
4 pieczarki
Sos sojowy, papryka wędzona, kurkuma i pieprz
Doskonale sprawdzi się też sól czarna, ja niestety nie mam jej w domu.
Przygotowanie:
1. Rozgrzewamy olej na patelni.
2. Podsmażamy czosnek, cebulkę i pieczarki.
3. Następnie dodajemy (pokruszone w dłoniach) tofu i przyprawy.
Tofucznica bez dodatków ma:
216 kcal
16,3g Białka
12,8 Tłuszczów
8,6g Węglowodanów
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!