Składniki na 2 porcje:
kostka tofu
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
100g makronu spaghetti
łyżeczka oleju
500 ml przecieru pomidorowego
2 łyżki sosu sojowego, 1/2 łyżki syropu z agawy, papryka wędzona, świeża bazylia lub pietruszka, pieprz, chilli
50g parmezanu (lub płatków drożdżowych)
Przygotowanie:
1. Tofu rozdrabniamy w palcach na małe części. Następnie marynujemy w przyprawach i odstawiamy na kilka minut.
2. Gotujemy makaron al dente.
3. Warzywa kroimy. Podsmażamy na oleju z dodatkiem tofu. Dodajemy passatę.
4. Mieszamy sos z makaronem, posypujemy zieleniną i serem.
Sos sprawdzi się swietnie jako farsz do lasagne lub wypełnienie np. papryki. Jeśli jeszcze nigdy nie testowałaś/eś tej pasty, musisz koniecznie nadrobić!
Jedna porcja pasty ma:
448kcal
26g białka
17,6g tłuszczu
47,7g węglowodanów ⠀⠀
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!