Napisz do mnie!

Blog

Wrap z chilli sin carne

Wrap z chilli sin carne

Wrap z chilli sin carne

Składniki na 2 porcje:
Cebula
3 ząbki czosnku
3 duże pomidory (malinowe będą idealne!)
Papryka
Marchew
150g kukurydzy
Puszka fasoli czerwonej
1 łyżka oliwy
Przyprawy: łyżeczka papryki wędzonej, pół łyżeczki pieprzu cayenne (lub chilli) i pół łyżeczki kminu rzymskiego
Łyżka koncentratu pomidorowego
Pół szklanki wody
Pół awokado
2 tortille
50g mozzarelli
Kolendra
Sok z limonki

Przygotowanie:
1. Warzywa myjemy i kroimy. Marchew ścieramy na tarce.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę, czosnek i paprykę
3. Do warzyw dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy.
4. Następnie dodajemy marchew, pomidory, kukurydzę, fasolę i wodę. Dusimy całość przez 15 minut. Doprawiamy.
5. Tortillę smarujemy awokado, dodajemy farsz, ser, sok z limonki i kolendrę. Pieczemy na suchej patelni z obu stron przez kilka minut.

1 wrap ma:
629 kcal
26g białka
21 g tłuszczu
72 g węgli

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

Wrap z chilli sin carne

Scroll to top