SKŁADNIKI na 2 porcje:
Pierś z kurczaka
Liść laurowy, ziele angielskie
1/4 papryki
Kawałek kapusty czerwonej
Marchew
1/2 cebuli
1/3 brokuła
Kolendra
2x tortilla
2x plaster sera cheddar
PRZYGOTOWANIE:
1. Pierś z kurczaka gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, ziela angielskiego i liścia laurowego przez 20 minut.
2. Warzywa drobno kroimy i przekładamy do miski.
3. Masło orzechowe łączymy z sriracha i wodą.
4. Do warzyw dokładamy zioła, szarpaną pierś z kurczaka i sos.
5. Farsz wykładamy na tortille, dodajemy ser i podsmażamy z dwóch stron na suchej patelni.
MAKRO:
447 kcal
33g białka
17g tłuszczu
43g węgli
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!