Napisz do mnie!

Blog

Wysokobiałkowe wege spaghetti

Wysokobiałkowe wege spaghetti

Wysokobiałkowe wege spaghetti

SKŁADNIKI na 2 porcje:
100g makaronu
4 ząbki czosnku
Pól cebuli
Łyżka oliwy z oliwek
Kostka tofu
Łyżka sosu sojowego
100g bobu (albo i więcej)
Łyżka nerkowców
Łyżka pasty miso
100ml napoju sojowego
Pietruszka
Sól, pieprz, płatki drożdżowe


PRZYGOTOWANIE:
1. Makaron i bób ugotuj w lekko osolonej wodzie, al dente. Zachowaj pół szklanki wody z gotowanego makaronu.
2. Cebulę i czosnek pokrój.
3. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż warzywa.
4. Do warzyw dodaj pokruszone tofu i sos sojowy, smaż przez kilka minut.
5. Zawartość patelni przełóż do naczynia, dodaj nerkowce, pastę miso, napój rośliny, sól, pieprz i płatki drożdżowe. Zmiłuj dokładnie całość i przelej na patelnie.
6. Podgrzej, dodaj makaron, obrany bób i pietruszkę.

MAKRO:
498 kcal
32g białka
19g tłuszczu
58g węgli

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

Wysokobiałkowe wege spaghetti

Scroll to top